به گزارش مشرق، محمد جواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در گفتوگویی تلفنی با برنامه حالا خورشید سیمای ملی درباره اقدام اخیر شرکت اپل در حذف برخی اپلیکیشنهای ایرانی از اپاستور و ایجاد اختلال در فعالیت کسبوکارهای نوپای ایرانی اظهار کرد: از دشمن جز دشمنی نباید چیزی انتظار داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه واقعیت این است که تحریمهای جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران در این حوزه وضع نشده است، گفت: دولت جدید امریکا علاقمند است در تفاهماتی که صورت گرفته است، خلل ایجاد کند هرچند که دولت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران بهانهای دست آنها نداده است.
امریکا دنبال ایجاد خلل در تفاهمات قبلیاش است
وی معتقد است که ایران مدیریت عاقلانهای در این فضا داشته است اما با این حال آنها تلاش دارند به نوعی منویات درونیشان را که محدودیتهایی برای انجامش دارند، به نمایش بگذارند.
آذری جهرمی درباره رفتار اخیر برخی کمپانیهای امریکایی مبنی بر تحریم اپهای ایرانی تصریح کرد: رفتار دولتمردان امریکا، نگرانیهایی را برای شرکتهای امریکایی به وجود آورده است؛ آنها قوانینی را وضع کردهاند تا در صورتیکه تعاملات مالی در برنامهها وجود داشته باشد، تحت بازرسیهای وزارت خزانهداری امریکا قرار گیرند و بر این اساس شرکتهای امریکایی اقدام به بازنگری و ایجاد محدودیتهایی در این حوزه کردهاند.
تکذیب تحریم جدید در حوزه فناوری اطلاعات
وی معتقد است چون تحریم جدیدی از سوی کنگره امریکا و دستور اجرایی ویژهای در این حوزه علیه کشور ما صادر نشده است، نمیتوانیم بگوییم تحریمی منظور شده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه رفتار دولت جدید امریکا ایجاد نگرانی در شرکتهای امریکایی کرده است، گفت: این شرکتها برای برخی فعالیتهایشان نیازمند أخذ مجوز از وزارت خزانهداری هستند و وزارت مذکور هم برای فعالیت برخی اپها مجوز صادر کرده و برخی هم مجوز فعالیت نداده است که نیازمند است «پیگیری حقوقی» در این زمینه صورت گیرد تا مشکلاتی که برای برنامههای ایرانی به وجود آمده رفع شود.
حذف اپهای ایرانی از اپاستور زنگ خطر بود
آذری جهرمی با اشاره به اینکه با دو دسته مشکلات مواجه هستیم، گفت: یک دسته از مشکلات به حوزه فعالیتهای شرکت گوگل باز میگردد که به نوعی همواره دنبال ایجاد انحصارات ذاتی است که به لطف خدا در زمینه مارکتهای اندرویدی، درون کشور بینیاز از خدمات بیرونی هستیم و مشکلات مشابه را که در ارتباط با اپل اتفاق افتاد در ارتباط با اندروید نخواهیم داشت اما طبیعتا اگر دنبال بازار بینالمللی باشیم، ممکن است در این زمینه با محدودیتهایی مواجه شویم.
وزیر ICT در پاسخ به این سؤال که آیا سرانجام ماجرای ایجاد شده در ارتباط با برنامههای IOS حل شدنی است، گفت: در این زمینه باید به دو نکته اشاره کنم؛ اول اینکه چنین اقدامی زنگ هشداری بود که باید جدی گرفته شود و تلاش کنیم استراتژی برای حوزه موبایل و کسبوکارهای نوپا درون کشور داشته باشیم.
ایران به سمت عدم وابستگی مطلق به سرویسهای گوگل میرود!
وی افزود: فرض را بر این بگذارید که این مسئله حل شود که البته تمام تلاش ما هم بر این اساس است اما نکته دوم اینکه نظامهایی در دنیا مثل کرهجنوبی وجود دارد که حرکتهایی را برای عدم وابستگی مطلق به گوگل و اندروید آغاز کردهاند که ما نیز این رویه را در دستور کار خود قرار دادهایم.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: این تصمیم بسیار استراتژیک است و نمیشود یک شبه برای آن تصمیمگیری کرد بلکه باید با بررسی و مطالعه تمام جوانب موضوع همچنین بررسی الگوهای توسعهای، فکر کلیدی برای این حوزه داشته باشیم.
تلاش امریکا در راستای ایجاد نارضایتی در مردم است
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه تمام تلاش امریکا و شرکتهای آن در راستای ایجاد نارضایتی و اختلال در زندگی مردم است، گفت: ما نباید خودمان داخل کشور تصمیماتی اتخاذ کنیم که ایجاد نارضایتی کند و زندگی مردم را با اختلال مواجه سازد.
معنی پیام اجتماعی آذری جهرمی چه بود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته پیامی را به شرح «کسبوکارهای نوپا یک راهحل فوری مشکل بیکاری است، مراقب باشیم در کنار تحریم شرکتهای امریکا، خودمان برای جوانان مانع نتراشیم» در یکی از شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود که امروز درباره ارتباط آن با ممانعت از فعالیت دو استارتاپ فعال در بخش حملونقل در کرج گفت: پیامی که ارسال کرده بودم محتوایش موضوع خاصی نبود و براساس پیگیریهایی که داشتم متوجه شدیم که دادستانی کرج هم ممانعت از فعالیت دو اپلیکیشن حملونقل در این شهر را تکذیب کرده و ظاهرا محدودیتی ایجاد نشده است.
آذری جهرمی گفت: سربازان جهاد اقتصادی ما در حوزه اشتغال، همین جوانان فعال در کسبوکارهای نوپا هستند که میتوانند مشکل بزرگ اشتغال را در کوتاه مدت حل کنند؛ بحث من در آن پیام این بود که این حوزه مهم که جهاد اقتصادی ماست، نباید تلاش کنیم مانع در آن ایجاد شود و باید به سمت حمایت از آن برویم.